Csirkemáj pástétom házilag! Könnyen és gyorsan elkészíthető, adalékmentes, tápanyagokban gazdag, szendvicsre kenhető finomság!

Csirkemáj pástétom házilag – az alapok

Személy szerint nem szeretem az állati belsőségeket, mert nem szeretem az ízüket. Egyszerűen eddig nem tudtam megenni őket!

De mivel az ember ízlése folyamatosan változik, ezért adtam nekik egy új esélyt!

Nem beszélve arról, hogy a belsőségeknek (pl. a máj) a legnagyobb a tápanyagsűrűsége!

Szóval 100 gr csirkemáj elfogyasztása olyan, mintha betolnál egy széles spektrumú multivitamint! A makrói is elég jók: 16,9gr fehérjét, 4,8gr zsírt és o,7gr szénhidrátot tartalmaz.

Csirkemáj pástétom házilag – a hozzávalók

A hozzávalókból nagyjából 4 adagot tudsz elkészíteni, de nekem sikerült 2 étkezés során megenni az egészet!

Speciális eszközigénye nem igazán van, csak egy botmixerre le majd szükséged!

Szóval hozzávalók:

  • 500 gr csirkemáj (de bàrmilyen máj jó hozzá!),
  • 2 ek állati zsír (kacsa, liba, disznó) vagy kókuszzsír;
  • 2 ek vaj (intolerancia esetén olívapogácsa olaj);
  • majoránna ízlés szerint,
  • egyéb zöldfűszerek ízlés szerint;
  • 1-2 ek mustár (intolerancia esetén még több zöldfűszer);
  • bors ízlés szerint;
  • só ízlés szerint;
  • ha szeretnéd, hogy olyan legyen, mint a bolti akkor valamilyen édesítő hatású cucc (pl. cukor) ízlés szerint.

Autoimmun, IR, PCOS és alacsony FODMAP diétákba tökéletes beilleszthető, ha az intoleranciáidnak megfelelően állítod össze!

Csirkemáj pástétom házilag – az elkészítése

Először tisztítsd meg a májat, majd vágd apró csíkokra.

Utána fogj egy fazekat, tedd fel a legkisebb lángra/hőfokozatra és rakd bele a hozzávalók nagy részét: zsírt, utána a májat, a sót, a borsot, a majorannát, a zöldfűszereket, plusz ha akarod cukrozni, akkor ezt is most rakd bele.

Lefedve, nagyon alacsony hőfokozaton párold meg a májat. Ez nagyjából 25 percet fog igénybe venni!

Ne menj nagyon messzire, maradj a közelben, mert ügyelned kell arra, hogy ne pirítsd meg túlságosan!

Ezután hagyd, hogy hűljön le rendesen, mert nem szeretnéd, hogy a botmixered megolvadjon!

Ha màr kellően meghűlt a cuccos, akkor ideje beleraknod a vajat (helyettesítőjét) és a mustárt (ha nem vagy intoleráns rá), majd az ízlésednek megfelelő állagúra mixeld össze!

Hagyd, hogy összeérjenek az ízek, másnap már fogyaszthatod is!

Étrendi protokollnak megfelelően fogyaszthatod pl. reggelire sült zöldbanánnal, rizzsel, friss paradicsommal, fermentált zöldséggel (pl. „savanyú” kàposzta) vagy mondjuk mindenmentes házi kenyérrel!

Segítségedre van szükséged?

 Nagyjából egy éve foglalkozom IBS-ben, SIBO-ban és endometriózisban szenvedőkkel, eddig az eredmények önmagukért beszélnek, ugyanis nagyjából 2 hét alatt megszűnt mindenkinek a puffadása!

A szolgáltatásomról bővebben itt tudsz több információt találni és bejelentkezni pedig ezen a linken tudsz.

Keress bátran az elérhetőségeimen és szabadulj meg a mindennapos diszkomforttól!